Anti muggen tipsHoe een muggenbeet voorkomen

Citronella natuurlijk en onschadelijk om muggen te verjagen

Wil jij muggen wegjagen op een natuurlijke manier? Dat kan met citronella olie!

Wat is deze olie?

Citronella is een natuurlijke olie dat wordt verkregen uit Aziatishce grassoorten: cymbopogon nardus en cymbopogon winterianus. Deze grassoorten groeien voornamelijk in Java, Haïti en in Midden-Amerika. Ook in Nederland zijn er enkele planten die citronellaolie bevatten, maar in mindere mate.

De citronellaolie is al ruim 50 jaar erg populair. Deze olie wordt verwerkt in allerlei producten, zoals kaarsen, lampenolie, lotions en sprays.

De geur.

Het is een onschadelijke olie met een sterk krachtige geur, waar muggen niet van houden. Door deze sterke geur heeft het een muggenwerende werking. 

De geur van citronella wordt niet door ieder mens als prettig ervaren. Ditzelfde geldt ook voor muggen. Helaas worden niet alle muggen verdreven met deze olie. En bestaat de kans dat je alsnog gestoken wordt.

De werking van citronella

De werking van citronella zal per product, zoals kaarsen, lotions of sprays anders zijn. Ondanks dat de werking van citronella nooit wetenschappelijk bewezen is, wordt het middel vaak verkozen boven andere antimuggen middelen.  De reden hiervoor is dat deze olie bij gebruik geen gezondheidsrisico’s met zich mee brengt.

Uit onderzoek is gebleken dat muggen eerst zich zullen irriteren aan de lucht en worden verdreven, maar zodra de muggen gewend zijn aan deze geur, dan zullen ze waarschijnlijk gewoon op hun prooi afgaan. Wil jij toch je zelf volledig beschermen? Lees dan wat je kunt doen in ons artikel waarin we beschrijven wat je kunt doen om een muggenbeet te voorkomen. 

 

Geef een reactie