Algemene muggen informatieAnti muggen tips

Voorkom muggen in de slaapkamer

Met het warme weer gaan de ramen en deuren weer wagenwijd open, maar daarmee kunnen ook ongewenste gasten, zoals muggen binnenkomen. Voorkom muggen in je slaapkamer! Muggen wegjagen doe je zo!

Tips om muggen buiten je slaapkamer te houden

Er is niets zo vervelend als muggen in de slaapkamer. Door de muggen buiten de slaapkamer te houden hoef je in de nacht geen muggen te vangen.

 1. Horren
  Het klinkt als een open deur, maar het beste kun je de ramen en deuren dichthouden zowel overdag als in de avond. Dit om te voorkomen dat de muggen binnenkomen. Dit is alleen niet realistisch, omdat je jouw slaapkamer toch wilt ventileren. Daarom zijn er horren uitgevonden.
  Voorkom muggen in je slaapkamer met een hor voor je raam en of deur. Je kunt alles gewoon laten door luchten, terwijl de muggen buiten blijven. Horren zijn wat dat betreft de beste optie en ook nog eens milieuvriendelijk.
 2. Leeg waterbakjes in de tuin
  Wanneer je echt overlast hebt van muggen, dan heb je waarschijnlijk water in de buurt. Muggen houden namelijk van stilstaande waterplasjes in en om het huis. Dit zijn de broedplaatsen voor muggen. Denk aan de vijver, de regenton, kinderzwembadjes en bloempotten met een laagje water erin.
  Als jij geen muggen in je slaapkamer wilt, Leeg dan eens in de twee weken deze waterplasjes en voorkom muggen overlast. Maar doe dit het liefst vaker!
 3. Zoek de bron op van muggenoverlast
  Alles heeft een oorzaak, dus daarom is het goed om naar de bron te zoeken. Of dit nu een waterton is of door water onder de vloer vanwege een lekkage. Dan hoef je de muggen namelijk maar één keer te bestrijden.

Door het plaatsen van horren voorkom je eigenlijk al ruim 90% van het probleem. Wil jij meer informatie over welke typen horren er zijn? Lees dan hier verder.

Bij Red Star Shops helpen experts op dit gebied je graag verder.