Muggenbult behandelenMuggenbulten en jeuk

Muggenbult behandelen en de irritatie verminderen

Heb je een muggenbult? Geen paniek! Hieronder lees je wat je kunt doen om de irritatie bij een muggenbult te verminderen.

Niet krabben!

Wat je absoluut niet moet doen is aan de muggenbult krabben! Dit zorgt alleen maar voor meer irritatie. Het zou zelfs kunnen leiden tot een bacteriële infectie.

Koelen.

Je kan de muggenbult het best koelen met ijs. Wanneer je ijs op en rondom de bult doe, dan zal de jeuk en zwelling verminderen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een coldpack gebruiken. Let op! Belangrijk is dat je deze niet direct op de huid plaatst! Zorg er altijd voor dat er iets tussen de coldpack en de huid zit, bijvoorbeeld een theedoek. Dit voorkomt dat de coldpack vastplakt aan je huid. Ook zou je met een ijsblokje over de muggenbult heen kunnen gaan om de jeuk en de zwelling te verminderen.

Lotion of gel.

Wanneer je huid geiriteerd is kun je de huid insmeren met lotion of gel. Dit zorgt voor verlichting van de jeuk. Een middel die erg goed werkt is Prrrikweg van VSM. Deze gel breng je aan op de huid en laat je intrekken. Het werkt verkoelend. De jeuk en de zwelling zal erdoor verminderen.

Allergie.
Sommige mensen zijn helaas allergies voor muggen. Meer informatie over allergieen vind je op deze pagina: muggen allergie.