Anti muggen tipsHoe een muggenbeet voorkomen

Horren zorgen voor ventilatie in huis, zonder muggen binnen!

Als het buiten zomers warm is, kan het openzetten van je deuren en ramen in huis zorgen voor verkoeling. Het nadeel hiervan is wel dat er dan muggen binnen kunnen komen.  Maar maak je geen zorgen! Horren bieden hiervoor de perfecte oplossing!

Optimale ventilatie met horren

Wat is het heerlijk om overdag en ‘ s avonds de ramen wagenwijd open te kunnen doen, zonder dat de muggen binnenkomen. Met horren kun je jouw huis optimaal ventileren! Met horren komt er frisse lucht naar binnen, maar houd je de muggen buiten!

Soorten horren

Er zijn verschillende soorten horren:

  • Een Inzethor. Een inzethor is de meest praktische hor. Dat komt omdat deze hor makkelijk in het kozijn te plaatsen is en hier ook weer uit kunt verwijderen. Hierdoor kun je de hor na de zomer weer makkelijk opbergen. Deze hor hoeft niet geboord te worden om te installeren. Ook is deze inzethor ideaal voor moeilijkere ramen, zoals draai -of kiepramen.
  • De plisséhordeur. Dit is niet de meest standaar hordeur. Waarbij een gewone deur normaal open en dicht kan, heeft de plisséhordeur hordeur een schuifsysteem. Het gaas is als een soort vouwsysteem in de hordeur gevestigd. Hierdoor wordt het gaas in elkaar gevouwen, wanneer de deur open moet.  De plisséhordeur is een van de meest gebruikte hordeuren. Het frame is flexibel en makkelijk in de bediening.
  • De Rolhordeur. Een rolhordeur rolt op aan de zijkant van de deur. Hierdoor kan de deur vaak maar in 2 standen. Opgerold of niet.
  • Een Rolhor. Een Rolhor heeft een systeem, waarbij de hor oprolbaar is in een cassette aan de binnenkant of buitenkant van het raam. De rolhor werkt van boven naar beneden.

Wil jij graag meer informatie over horren neem dan eens een kijkje op de website van Horren-Winkel.nl. En laat je vrijblijvend informeren.

Geef een reactie