Alles over muggenMuggen

Lichaamsgeur is waar de mug op afkomt.

Heb jij al eens bij stil gestaan waar de mug nou precies op af komt? Inmiddels weten we dat muggen niet afkomen op licht, maar op Lichaamsgeur.

Kooldioxide

Muggen komen af op kooldioxide, die wij als mens uitademen. Dit ruiken de muggen al op een grote afstand. Maar wanneer de mug dichterbij komt, wordt het persoonlijker. Dan kiezen ze voor hen het lekkerste mensengeurtje uit.

Geuren

15 % van de mensen heeft mazzel. Zij hebben namelijk de geur waar muggen niet van houden. Hoe zoeter de lichaamsgeur, hoe minder lekker de beestjes dat vinden.  Maar er zijn ook geuren waar muggen juist heel erg van houden. Hieronder lees je waar de mug juist op afkomt.

  • Sport. Muggen komen vooral af op lichaamsgeur en lichaamstemperatuur. Ze houden van warme lichamen. Wanneer je gesport hebt, stijgt je temperatuur. Ook is het melkzuur uit je zweer veel sterker. Neem daarom altijd na het sporten een douche.
  • Alcohol. Het drinken van bier kan leiden tot meer muggenbeten. Een verklaring hiervoor is dat je lichaamstemperatuur stijgt, wanneer je gedronken hebt.
  • Bloedtype. In een studie bleek dat mensen met bloedgroep O 83% meer muggenbeten hadden, dan mensen met bloedgroep A,B of AB.
  • Grote mannen. Het schijnt dat muggen liever mannen prikken dan de vrouwen. Hoe groter de persoon is, hoe meer de mug hem aantrekt. Dit komt waarschijnlijk door de hogere uitstoot van koolstofdioxide.
  • Zwangere vrouwen. Zwangere vrouwen krijgen twee keer zoveel muggenbulten als vrouwen die niet in verwachting zijn. Dit komt omdat ze meer zweten en een hogere lichaamstemperatuur hebben en meer koolstofdioxide uitademen.

Je kan jezelf beschermen door horren te nemen of andere effectieve middelen.

 

Geef een reactie