Anti muggen tipsMuggen

muggenplaag voorkomen

Nog even wachten en dan zijn die vervelende zoemende muggen er alweer! Muggen zorgen bij heel veel mensen voor verstoring van de nachtrust. Een muggenplaag is heel erg vervelend, maar wat kunnen we hier tegen doen?

2018
De eerste muggen waren in 2018 al te zien in eind mei. Terwijl normaal gesproken de muggen pas actief zijn in de tweede helft van juni. Met vooral een piek in juli en augustus. Deze Piek was in 2018 een maand eerder. En als het voor de mug meezit bestaat de kans dat we dit jaar nog meer last gaan krijgen van muggen. Dit komt door de gestegen temperaturen in ons land. Muggen hebben hierdoor langer de tijd om zich voort te planten.

Door vroegtijdige hoge temperaturen komen muggen eerder dan normaal uit hun winterrust. Als het warmer is, groeien muggeneitjes sneller uit tot volwassen muggen

Muggenplaag voorkomen
Een muggenplaag rond je huis is natuurlijk heel vervelend! Maar gelukkig kan je hier wat tegen doen.

Zorg ervoor dat er nergens stilstaand water is. Een mug legt namelijk haar eitjes in stilstaand water. Als het heeft geregend, kunnen plantenbakken, emmers en regentonnen vol lopen met stilstaand water. Dit is een ideale broedplaats voor muggen. Wanneer je dit stilstaand water laat staan en niet leeggooi, crieër je dus zelf je eigen muggenoverlast.

Horren
Wat is het heerlijk om overdag en ‘ s avonds de ramen wagenwijd open te kunnen doen, zonder dat de muggen binnenkomen. Met horren kun je jouw huis optimaal ventileren! Met horren komt er frisse lucht naar binnen, maar houd je de muggen buiten!

Wil jij graag meer informatie over horren? Bij Red Star Shops helpen onze experts op dit gebied je graag verder.

Meer tips
Wil jij graag meer tips hoe je kunt voorkomen om door een mug gebeten te worden? Lees dan hier meer erover.