Algemene muggen informatieMuggenMuggen in het nieuws

Resistente malariaparasieten verspreiden zich.

Malariaparasieten die bestand zijn tegen het belangrijkste malariamedicijn verspreiden zich heel erg snel door Zuidoost-Azie. Dit heeft rampzalige gevolgen, waar onderzoekers voor waarschuwen. Dit kan miljoenen levens kosten

De Universiteit van Oxford en de Mahidol Universiteit geven aan dat er uit onderzoek blijkt dat een groot aantal van de malariamuggen die de parasiet bij zich dragen in Cambodja, Thailand en Vietnam resistent is tegen de middelen die nu gebruikt worden tegen Malaria.

Op dit moment is de meest gebruikte behandeling tegen Malaria een anti malariamedicijn dat bestaat uit twee verschillende middelen. Van de honderd mensen die met dit medicijn worden behandeld, komen er binnen zes weken weer vijftig mensen terug met dezelfde klachten.

Deze bevindingen kunnen volgens onderzoekscoördinator dokter Rob van der Pluijm rampzalige gevolgen hebben. Op dit moment is de resistentie malariaparasieten nog niet in Afrika gevonden, maar de angst dat deze parasiet zich verspreidt bestaat. Dan kan het miljoenen levens kosten.