Hoe een muggenbeet voorkomen

DEET producten tegen muggen gebruiken en bescherm jezelf

Er zijn verschillende soorten anti-muggen spullen te koop. Uit onderzoek is gebleken dat DEET  het beste werkt. Het brengt namelijk de geursensoren van de muggen in de war!

Wat is DEET

DEET is een stof die de geursensoren van de muggen in de war brengt. Het is de bedoeling om deze geur op de huid of op de kleren aan te brengen. Hierdoor ruiken de muggen je niet meer en word je veel minder snel gestoken. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor bescherming van jezelf tegen insectenbeten.  In het bijzonder beschermt DEET tegen muggenbeten die vervelende ziektes kunnen veroorzaken, zoals knokkelkoorts, westnijkoorts en malaria.

Concentratie

DEET is in verschillende concentraties te koop. Het wordt verkocht in concentraties tot 100%. Wanneer je naar gebieden gaat waar bijvoorbeeld Malaria voorkomt, dan heb je minimaal 30% DEET nodig.

Hoe hoger de concentratie, hoe langer de werkingsduur! 30% werkt ongeveer 6 uur. Het Nederlandse Landelijke Coordinatiecentrum reizigersadvisering adviseert een concentratie van minstens 30% tot 50%.

Spray, gel of lotion?

Dit fantastische middel is te koop als Gel, spray en lotion. De spray is efficiënter en handiger in gebruik en kan ervoor zorgen dat je het spul niet aan je handen krijgt. De lotion smeert vaak wat dikker dan de spray. Een gel is vergelijkbaar met de lotion maar smeert gemakkelijker.

Zwanger?

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft moet je een concentratie van maximaal 30% gebruiken. Dezelfde sterkte geldt ook voor kinderen tot twee jaar oud. Vanaf de leeftijd van twee jaar mag dus meer dan 30%  gebruiken.

Hoe is het ontstaan

DEET werd ontwikkeld in de Tweede Wereldoorlog door het Amerikaanse leger, In 1946 werd het geïntroduceerd in het leger en voor algemeen gebruik vrijgegeven in 1957.

Ben jij benieuwd waar de muggen dan wel op af komen? Lees dan ons artikel waarin wij jou vertellen waar de mug op af komt en bescherm hiermee jezelf!

Geef een reactie