Algemene muggen informatieHoe een muggenbeet voorkomenProducten

Nieuwe muggenvinder Bzigo!

Door de zachte winter is de kans groot dat we deze zomer weer flink wat muggen kunnen verwachten. Bzzzzzz er is niets irritanter dan slapenloze nachten door zoemende muggen die verdwenen zijn zodra je het licht aan doet. Misschien is de Bzigo een oplossing voor jou.

Het Israelische bedrijf Bzigo heeft een apparaat bedacht dat de mug met infraroodlicht detecteert en jou laat weten waar de mug is. Het signaleert de mug als hij je kamer in komt vliegen en volgt muggen, zodat ze niet kunnen ontsnappen. Op het moment dat de mug geland is, wordt er een notificatie naar je smartphone gestuurd. De laserstraal van het apparaat staat dan op de mug gericht.
Dankzij de infraroodcamera werkt het systeem ook in het donker. De laserstraal is veilig voor de ogen.

Met dit apparaat voorkom je dat je geprikt wordt. Het kan irritatie aan het gezoek en jeuk voorkomen. Daarnaast kan het bijdrage aan het voorkomen van nare ziektes zoals Malaria.

Bzigo wilt het apparaatje begin volgend jaar op de markt brengen. Ze zijn nu nog in gesprek met diverse investeerders en hopen het product in 2021 op de markt te brengen. Deze muggenvanger zal rond de 150 euro gaan kosten. Intussen denken de makers al aan een nieuwe uitvoering, waarbij de Bzingo de mug ook zelf elimineert en jij rustig door kunt slapen.

Resistente malariaparasieten verspreiden zich. Lees er meer over.